Aparitie site-ul Radio China International

Senator Wine este o companie privata de vinuri din Romania care incearca sa ofere lumii o paleta cat mai larga de expresie a soiurilor romanesti si de a pune amprenta locurilor si spiritului romanesc asupra soiurilor internationale.

In cadrul unei ceremonii de degustare a vinului, compania a prezentat oamenilor de afaceri chinezi, in 25 august, la Ambasada Romaniei de la Beijing, toate soiurile de vinuri pe care le produce.

Manager export al Senator Wine, Ciprian Neacsu a declarat ca isi doresc sa fie prezenti pe piata chineza, o piata imensa si in plina dezvoltare, mai ales ca exista companii in China care au un deosebit interes fata de produsele vinicole din tara noastra si care si-ar dori sa promoveze vinul romanesc, aici, pe piata chineza.

Compania romaneasca este initiativa a doi frati indragostiti de vin, infiintata in anul 1991, productia de vin incepand in 1997. Are cartierul general in Focsani, Vrancea, dar are unitati de productie in toate cele patru zone din Romania unde se produce vinificatia primara si asigurarea calitatii vinurilor.

Senator este un producator de vinuri care exploateaza peste 800 de hectare de vie, localizate in cele mai importante zone oenologice din Romania: Husi, insuratei, Vrancea si Tirol in vestul tarii. "Astfel, compania are posibilitatea sa selecteze cele mai bune vinuri din fiecare regiune si sa ofere consumatorilor un standard ridicat de calitate. Brandurile aflate in portofoliul companiei sunt Monser, Varius si senator Collection. Monser este cea mai mare gama de soiuri pure romanesti, Varius o colectie de cinci soiuri internationale, iar senator Private Collection sunt doua cupaje, unul alb si unul rosu", a mai spus Ciprian Neacsu. in acest moment, in plantatiile firmei se gasesc peste 20 de soiuri de vinuri din care amintim: Feteasca Neagra, Feteasca Alba, Tamaioasa Romaneasca, Busuioaca de Bohotin, Merlot, Cabernet sauvignon, Muscat Ottonel si altele. Toate aceste soiuri au fost gustate si apreciate de oamenii de afaceri chinezi, prezenti la Ambasada Romaniei.

Unii dintre ei au spus ca sunt tot mai interesati sa aiba acces la vinuri de calitate, iar Romania este o tara unde se produce vin la cel mai inalt nivel. Alti oameni de afaceri chinezi ne-au povestit ca au fost in Romania si chiar in zona Vrancei si ca au descoperit, deja, calitatile vinului Senator Wine, iar dezvoltarea societatii chineze, in continuare, va necesita vinuri de calitate.

Articol aparut la Radio China International
(http://romanian.cri.cn/341/2011/08/26/1s120005.htm)


Inapoi la lista

Urmareste-ne pe twitter

Viziteaza profilul nostru de pe Facebook