Gama Monser


"Monser" este prima gama de vinuri care reuneste soiuri pure romanesti. Este cea mai completa colectie de soiuri pure romanesti si cuprinde Feteasca Neagra, Babeasca Neagra, Cadarca, Babeasca Gri, Zghihara, Feteasca Regala, Feteasca Alba, Sarba, Tamaioasa Romaneasca si Busuioaca de Bohotin.

Vinurile Monser reprezinta cea mai fidela ilustrare a ceea ce inseamna adevarata traditie vini-viticola romaneasca.

In alegerea numelui gamei de vinuri s-a plecat de la faptul ca, traditional, vinurile bune in Romania nu s-au facut in gospodariile taranesti, ci in podgoriile boierilor de odinioara. Avand in vedere faptul ca soiurile pure romanesti sunt prefiloxerice, numele gamei, imprumutat de la un celebru personaj caragialesc, a fost ales pentru a sugera atmosfera Romaniei dinainte de 1900. Este lumea lui Duiliu Zamfirescu si Ion Luca Caragiale, "La Belle Epoque" a Romaniei, lucru subliniat si de deviza inscrisa pe eticheta: "Soiuri pure romanesti pentru boieri si obrazuri subtiri".

Ilustratia etichetei recreeaza atmosfera de acum mai mult de 100 ani, in care nobilii locali se bucurau de vinul produs in propriile podgorii.

Gama Monser contine vinuri albe si rosii, seci, demiseci si demidulci, in concordanta cu preferintele traditionale ale romanilor, vinificate cu tehnologii moderne, dar respectand tipicitatea de soi.


Urmareste-ne pe twitter

Viziteaza profilul nostru de pe Facebook