Produse - Monser - Feteasca Neagra


Descriere


Componenta violacee a culorii este dominanta, evidentiind "forta tineretii" vinului. Vinul imbraca elegant peretii interiori ai paharului, dar intr-o tinuta mai degraba strengareasca decat sobra, care i se potriveste de minune.

Intensitatea si calitatea odoranta, desi alcatuiesc o deplina simbioza si se situeaza la un nivel superior, sunt "parinteste" dominate de tipicitatea aromatica a terroir-ului, de provenienta sustinuta ferm de valoarea usor mai ridicata a aciditatii.

La primul nas, dominanta este nota florala ce duce cu gandul la flori de primavara cu nuante cromatice de albastru si violet, urmata indeaproape de cea de fructe rosii in care predomina visinele, apoi ciresele si afinele si mai putin prunele, fie ele proaspete, uscate sau afumate, insotite de o dara firava de mirodenii: piper alb si scortisoara.

Relieful gustativ  al vinului este dominat de fructuozitate si prospetime care se sustin reciproc, dar care evidentiaza caracterul dominant floral al mirosului si accentueaza senzatiile agreabile de rotunjime si volum. In plus, vinul are un caracter "guleyant" adica este "usor curgator" pe traseul gatlejului datorat supletei taninurilor; aceasta lejeritate agreabila a consumarii sale este, totusi, cu atat mai surprinzatoare cu cat continutul sau in alcool este destul de ridicat 13,5 % vol..

Inapoi


Urmareste-ne pe twitter

Viziteaza profilul nostru de pe Facebook