Produse - Monser - Babeasca Gri


Descriere


Examinarea vizuala evidentiaza o roba galben aurie agreabila cu reflexe verzui ce o accesorizeaza reusit, care isi etaleaza bogatia si amplitudinea pe peretii interiori ai paharului atunci cand aceasta devine miscatoare.

Caracterul olfactiv este foarte puternic si foarte complex, fiind dificil de definit cu simpli descriptori

Profilul odorant al vinurilor provenite din acest soi se diferentiaza net de cel al vinurilor din alte soiuri albe, remarcandu-se prin unicitate. Acest profil devine schimbator pe parcursul examinarii, dar pastreaza structura vegetal - fructuos floral.

Primul nas este inconfundabil si asociaza note vegetale intense mai rar intalnite, frunze de vita si de gutui, iarba proaspat cosita, levantica, cu cele mai putin intense de fructe, piersici, caise verzi si flori de vita si de levantica.

La evaluarea gustativa, vinul prezinta o prospetime peste medie, asociata cu o fructuozitate si o extractivitate de nivel mediu, bine evidentiate la atacul asupra cavitatatii bucale. Asadar, aciditatea vinului sustine fructuozitatea, dar ii evidentiaza si finetea si amplitudinea gustativa, astfel incat sprijina intreaga sa structura gustativa.

Senzatiile olfactive
se transmit si la nivel gustativ, fiind intregite de cea de fructe cu textura alba. Ca si prospetimea gustului, persistenta acestuia depaseste nivelul mediu, fiind greu de uitat asa usor.

Acest vin este un excelent aperitiv, dar poate face un mariaj fericit cu preparate culinare din pasari si peste cu garnituri si sosuri cu arome si gusturi mai rafinate si mai sofisticate.

Inapoi


Urmareste-ne pe twitter

Viziteaza profilul nostru de pe Facebook