Produse - Varius - Sauvignon Blanc


Descriere


Invesmantat intr-o mantie cu o cromatica galben-verzuie agreabila, acest vin te imbie mai mult decat altele sa duci paharul la nas.

Caracterul olfactiv evidentiaza tipicitatea soiului prin simbioza dintre aroma de linte-merisor si cea de fructul pasiunii asociata cu citrice grapefrut. Profilul odorant ramane aproape neschimbat si la al 2-lea si la al 3-lea nas, starnind curiozitatea asupra gustului. Asa cum mirosul incanta narinele, la fel de placut si gustul innobileaza limba si bolta palatina, ca o prelungire a placerii pe aceeasi partritura senzoriala.

Profilul gustativ este dominat de o fructuozitate intensa si persistenta, insotita de o prospetime accentuata care protejaza mirosul. Atacul asupra cavitatii bucale este amplu, fiind bine sustinut de aciditate. Persistenta gustativa pune vinul in valoare, dar evidentiaza si o anume finete, acompaniata de un bun echilibru cu senzatii agreabile de rotunjime si volum.

Este un vin capabil de un mariaj reusit cu preparate culinare din "zodiile" pestelui si puiului, asezonate cu garnituri de orez si sosuri sofisticate! Se poate cupla usor si cu gastronomia fructelor de mare, dar cred ca face "perechea sezonului" in prezenta de homari.

Inapoi


Urmareste-ne pe twitter

Viziteaza profilul nostru de pe Facebook